Bouwkundige keuring nodig?

Heeft u op korte termijn een bouwkundige keuring nodig? Het team van Taxatierap helpt je hier razendsnel mee. U krijgt een volledig bouwkundig rapport voor €425,- inclusief BTW. 

Naast een bouwkundige keuring, voeren wij ook specialistische deelkeuringen uit, zoals een vocht- of kruipruimte onderzoek.

 • Altijd binnen 24 uur contact
 • Binnen 5 werkdagen een bouwkundige keuring geregeld
 • Veel gemak en geen kleine lettertjes
 • NWWI gevalideerd
bouwkundige keuring

Wij zijn al jarenlang werkzaam in Noord-Holland en zijn daardoor specialisten op het gebied van bouwkundige keuringen en taxaties. Al onze specialisten zijn aangesloten bij de NVM en MVA (Makelaarsvereniging Amsterdam) en voldoen aan alle regels.

Snel een bouwkundige keuring aanvragen

  Wat is een bouwkundige keuring?

  Een bouwkundige keuring geeft inzicht in de bouwkundige staat van een woning. Eventuele ‘verborgen gebreken’ komen aan het licht en u krijgt een goed beeld welke onderhoudskosten u kunt verwachten. Met een bouwkundige keuring komt de bouwkundig specialist langs bij de woning. Zijn bevindingen worden uitgewerkt in een keuringsrapport. Hierin staan alle geconstateerde gebreken en benodigd onderhoud, inclusief een kostenschatting en onderbouwing.

  Waarom een bouwkundige keuring?

  Wanneer je een woning koopt, is het laatste waar je op zit te wachten onverwachte hoge reparatie- of onderhoudskosten kort na de overdracht. Met een bouwkundige keuring krijg je vooraf inzicht in de mogelijke kosten en aanwezige gebreken. De inspecteur beoordeeld het pand deskundig en objectief. De inspecteur is gespecialiseerd in bouwtechnische problemen en benodigd onderhoud.

  Toepassingen van de bouwkundige keuring

  In verschillende situaties kan een bouwkundige keuring van toepassing kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan de aankoop van een huis, bij het verhuren van een pand, bij het verkopen van een pand, bij het veranderen van het gebruik van een pand of bij het verkrijgen van de vergunningen voor renovatie of verbouwing.

  De redenen voor het uitvoeren van een bouwkundige keuring verschillen per situatie. Bijvoorbeeld, als je een huis koopt, is het belangrijk om te weten of het pand schade heeft of of er verborgen gebreken zijn. Als je een pand verhuurt, kan een bouwkundige keuring helpen om de geschiktheid voor verhuur vast te stellen.

  Werkwijze bouwkundige keuring

  Wij werken exclusief in Noord-Holland en zijn gespecialiseerd in deze regio. We zijn goed bekend met de steden, dorpen en lokale architectuur. Naast een bouwkundige keuring, voeren wij ook specialistische deelkeuringen uit, zoals een vocht- of kruipruimte onderzoek.

  Taxatierap en een bouwkundige keuring

  Bij Taxatierap kunt u een bouwkundige keuring aanvragen. Tijdens een afspraak komt er een inspecteur langs om alle benodigde gegevens conform de richtlijnen op te nemen. Dit zal ongeveer een uur duren.

  Met de bouwkundige keuring krijg je een goed inzicht in de staat van de woning, waardoor je een goede beslissing kunt nemen over de aankoop.

  Taxatierap biedt een volledig en betrouwbaar bouwkundig onderzoek aan. Een bouwkundig specialist van Taxatierap beoordeelt de woning op meer dan 100 punten en geeft je een gedetailleerd verslag. Hierin worden eventuele gebreken en knelpunten besproken.

  Wat kost een bouwkundige keuring?

  Een bouwkundige keuring kost €425,- inclusief BTW. De prijzen gelden tot een inhoud van uw woning tot 500 m3. Daarboven geldt er een meerprijs.

  De kosten voor het bouwkundig rapport zijn inclusief het verslag, foto’s van de woning en een inspectie van de woning.

  Heeft u een bouwkundige keuring nodig? Bel ons voor het maken van een afspraak! Dit kan op korte termijn!

  Anderen over ons

  nwwi-logo-groot-new-wit
  nvm-logo-groot-wit
  mva-logo-taxatierap
  register-taxateur-logo-taxatierap
  vastgoed-cert-taxatierap-logo