Energielabel nodig?

Heeft u op korte termijn een Energielabel nodig? Het team van Taxatierap helpt je hier razendsnel mee. U krijgt al een energielabel voor €300,- inclusief btw.

Tijdens een afspraak komt er een energieprestatie adviseur langs om alle benodigde gegevens conform de richtlijnen op te nemen. Dit duurt ongeveer anderhalf uur. Daarna registreert de adviseur de uitgewerkte gegevens in de landelijke database en ontvangt u het energielabel.

 • Altijd binnen 24 uur contact
 • Binnen 5 werkdagen een energielabel geregeld
 • Veel gemak en geen kleine lettertjes
 • NWWI gevalideerd
energielabel woning aanvragen

Wij zijn al jarenlang werkzaam in Noord-Holland en zijn daardoor specialisten op het gebied van het regelen van energielabels en taxaties. Al onze specialisten zijn aangesloten bij de NVM en MVA (Makelaarsvereniging Amsterdam) en voldoen aan alle regels.

Snel een Energielabel aanvragen

  Waarom heb ik een energielabel nodig?

  Wanneer u uw woning gaat verkopen, verhuren of een woningen gaat kopen of huren, dan heeft u een energielabel nodig. Een energielabel is verplicht. Met het energielabel wil de overheid de huiseigenaren informeren over de energiezuinigheid van uw woning.

  Een energielabel voor je woning geeft je bovendien inzicht in de energie-efficiëntie van je woning. Een energielabel geeft een indicatie van de energiekosten en helpt je bewust te zijn van het energieverbruik in je woning.

  Voorlopig energielabel

  Een voorlopig energielabel is het label dat de woning toegewezen heeft gekregen op basis van het bouwjaar van de woning. Dit is een inschatting van de energiezuinigheid van de woning. Het zou daarom kunnen dat uw woning met een voorlopig C label inmiddels is verduurzaamd tot een A label. Om dat zeker te weten, kan er een definitief energielabel aangevraagd worden.

  NTA 8800

  De nieuwste methode voor het aanvragen van een energielabel is op basis van NTA 8800. Het vaststellen van een energielabel wordt gedaan door een energieprestatie adviseur. Hij of zij is daarvoor gediplomeerd en gecertificeerd (conform BRL 9500). De EP-adviseur stelt het energielabel op aan de hand van een woningopname ter plaatse en registreert het label in de landelijke registratiedatabase.

  Hoe krijg ik een hoger energielabel?

  Het energielabel geeft met de energieklassen A++++ tot en met G de zuinigheid van uw woning aan. Hoe beter het energielabel, des te lager de energierekening. Een woning met een energieklasse van A++++ is zeer zuinig.

  Er zijn verschillende stappen die je kunt nemen om een hoger energielabel te verkrijgen. De eerste stap is om de energiedoelstellingen van de woning te identificeren. Omvangrijke verbeteringen aan de woning zoals het plaatsen van isolatie, het vervangen van ramen en deuren, of het installeren van een zonneboiler kunnen helpen om het energielabel van de woning te verbeteren.

  Ook kleinere veranderingen zoals het vervangen van verlichting, het installeren van energiezuinige apparaten en het vervangen van oude verwarmingssystemen kunnen het label verbeteren.

  Verderop in het energielabel staat een uitgebreide uitleg hoe een onderdeel in de woning aangepast kan worden om een beter label te krijgen.

  Hoe lang is een energielabel geldig?

  Een energielabel is 10 jaar geldig. De datum van geldigheid staat op het label vermeld. Als deze datum is overschreden kunt u een nieuw energielabel aanvragen. Als er grote veranderingen worden gemaakt aan de woning, zoals renovatie, isolatie of het vervangen van de installaties, kan het energielabel worden herzien voordat de 10 jaar voorbij zijn.

  Wat kost een energielabel?

  Wij werken exclusief in Noord-Holland en zijn gespecialiseerd in deze regio. Bij Taxatierap kost een energielabel €300,- inclusief btw. De prijzen gelden tot een inhoud van uw woning tot 500 m3. Daarboven geldt er een meerprijs.

  De kosten voor een energielabel bestaan meestal uit de kosten voor het inspecteren van de woning, de tijd die nodig is om de inspectie uit te voeren en de kosten voor het verkrijgen van het label. In sommige gevallen kunnen er ook extra kosten worden aangerekend voor het vervangen van oude installaties of het uitvoeren van energiebesparende maatregelen.

  Heeft u een energielabel nodig? Bel ons voor het maken van een afspraak!

  Anderen over ons

  nwwi-logo-groot-new-wit
  nvm-logo-groot-wit
  mva-logo-taxatierap
  register-taxateur-logo-taxatierap
  vastgoed-cert-taxatierap-logo