BINNEN EEN WEEK JE TAXATIERAPPORT AF

NWWI Taxatie nodig? Niet zomaar ieder taxatierapport kunt u indienen bij uw hypotheekverstrekker. Zij accepteren alleen een zogenaamd NWWI gevalideerd taxatierapport. Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen, kunnen aangesloten zijn bij het NWWI.

Wilt u direct een NWWI-rapport aanvragen, neem dan contact met ons op!

 • Altijd binnen 24 uur contact
 • NWWI gevalideerd
 • Onafhankelijk waardeoordeel
 • Snel uw taxatierapport
Taxatie Amsterdam

Taxatierap is aangesloten bij het NWWI. Al onze taxatierapporten worden door hen gevalideerd en dat betekent dat al onze rapporten door de bank worden geaccepteerd.

Direct een Taxatierapport aanvragen

  Wat is een NWWI-taxatie?

  Er zijn twee soorten taxaties mogelijk: een NWWI gevalideerd taxatierapport en een niet-gevalideerde taxaties. Het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) is een stichting die erop toeziet dat rapporten van woningtaxaties volgens de richtlijnen zijn opgesteld. Zo is voor iedereen duidelijk dat het taxatierapport deskundig en betrouwbaar is.

  Het verschil tussen een NWWI-taxatie en een ‘gewone’ taxatie, is dat een NWWI-taxatie wordt gevalideerd door het instituut NWWI. Valideren betekent dat er wordt gecontroleerd of de taxateur en de taxatierapporten voldoen aan de strenge kwaliteitseisen die zijn voorgeschreven.

  Wanneer NWWI taxatie nodig?

  Voor een hypotheekaanvraag en voor een NHG-hypotheekaanvraag is een gevalideerd taxatierapport nodig, bij vrijwel alle geldverstrekkers. Als u alleen de waarde van uw woning wilt vaststellen of met behulp van de taxatie bezwaar wilt maken tegen een WOZ-beschikking, is een ongevalideerde taxatie voldoende. Ook in andere gevallen is een NWWI gevalideerd taxatierapport niet noodzakelijk.

  NWWI-taxatie vereist

  • De financiering van een gekochte woning
  • Het oversluiten van een hypotheek
  • Het verhogen van een hypotheek voor een verbouwing
  • Belastingaangifte doen
  • Belastingaangifte van erfenis

  NWWI-taxatie niet noodzakelijk

  • Woning vóór aankoop laten taxeren
  • U bent gewoon nieuwsgierig naar de waarde van uw woning
  • U wilt de waarde van uw woning weten voor een verkoop
  • De woningwaarde bepalen voor een scheiding
  • Bezwaar maken tegen de WOZ-waarde

  Anderen over ons

  Wie voert NWWI gevalideerd taxatierapport uit?

  Als u bij Taxatierap een NWWI taxatierapport aanvraagt, zal een van onze gespecialiseerde taxateurs contact met u opnemen. De taxateur werkt binnen een vastgesteld werkgebied. Wanneer u bij de taxateur heeft aangegeven dat u specifiek een NWWI-rapport wilt, zal de taxateur de taxatieopdracht accepteren, en geeft hij vervolgens bij het NWWI aan welke woning getaxeerd gaat worden.

  Vervolgens vindt de taxatie op locatie plaats en zal de ervaren taxateur de waarde van uw woning of bedrijfspand vaststellen. Elke taxatie wordt gecontroleerd door het NWWI. Taxatierap kan op korte termijn NWWI taxatie voor u uitvoeren. Wilt u direct een NWWI-rapport aanvragen, neem dan contact met ons op!

  Taxateur Amsterdam

  NWWI taxatie kosten

  De kosten voor een NWWI-taxatierapport staan niet vast en kunnen verschillen per taxateur. De taxatieprijs is onder meer afhankelijk van het doel en het soort pand dat u wilt laten taxeren. Wij spreken de prijs voorafgaand aan de taxatie met u af. Dit betreft een all in tarief. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

  Omdat wij de markt goed kennen en weten wat er bij een taxatie komt kijken, kunnen wij u een scherpe prijs aanbieden. Wij zijn goed voorbereid zodat het hele taxatietraject snel en soepel verloopt. Dit scheelt zowel voor u als voor ons veel tijd. Bij ons betaalt u daarom nooit te veel.

  NWWI taxatie Amsterdam

  Taxatierap is actief in grote delen van Noord-Holland. Voor een NWWI-taxatie in Amsterdam kunt u dus bij ons terecht. Wij zijn zelfs gespecialiseerd in deze regio. Wij verzorgen ook NWWI-taxatie in onder meer Haarlem, Purmerend, Zaanstad en Waterland.

  Wilt u een NWWI-taxatie aanvragen en staat de woning of het bedrijfspand niet in bovenstaande gemeenten? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. Als wij een taxatierapport voor u uitvoeren, zorgen we ervoor dat u het rapport binnen 5 werkdagen krijgt.

  Nu een NWWI taxatierapport aanvragen!

  Hoog tijd om uw gevalideerde taxatie aan te vragen! U kunt telefonisch of per e-mail contact opnemen met Taxatierap. Wij zorgen ervoor dat er met de juiste persoon een afspraak wordt gemaakt voor een NWWI taxatierapport. U wordt vervolgens door ons op de hoogte gehouden wanneer de afspraak is en wanneer het NWWI taxatierapport klaar is.

  Voor het snel afhandelen van het taxatierapport hebben wij de eigendomspapieren en eventueel plattegrond van de woning of het pand nodig. Bij een appartementsrecht hebben wij ook de stukken van de VVE nodig. Wij zullen u duidelijk aangeven welke gegevens wij van u nodig hebben.

  Neem contact op via 020-2159219 of via de mail info@taxatierap.nl.

  Veelgestelde vragen

  Wanneer heb ik een taxatie nodig?

  Voor het aanvragen van een hypotheek heeft een geldverstrekker een taxatierapport nodig van een onafhankelijke taxateur. Zij hebben verder geen binding met het object en kunnen daarom objectief een waardeoordeel geven. Ook kunt u het taxatierapport gebruiken indien u bezwaar wilt maken tegen de WOZ waarde. Er kan ook een taxatierapport benodigd zijn voor het vaststellen van de erfbelasting of bij scheidingen.

  Wat komt er kijken bij het aanvragen van een taxatierapport?

  Taxatierap zal een afspraak maken met de eigenaar van het object. Wellicht bent u dit zelf. Voor het snel afhandelen van de taxatie hebben wij de eigendomspapieren, eventueel plattegrond tekeningen en eventueel de stukken van de VVE nodig.

  Wat kost een taxatierapport?

  Er zijn verschillende redenen waarom u uw woning of bedrijfspand wilt taxeren. Afhankelijk van het doel en het soort pand wordt van tevoren een tarief afgesproken. Dit betreft een all in tarief. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

  Mag ik zelf bij een taxatie aanwezig zijn?

  Indien de opdrachtgever niet de bewoner van het is, is het in principe niet nodig om bij de taxatie aanwezig te zijn. Maar dit mag natuurlijk wel, mits er toestemming is van de eigenaar van het pand of de verkopende makelaar.

  Worden alle taxatierapporten geaccepteerd door de bank?

  Wij zijn door de NVM beëdigde taxateurs. Bovendien worden onder woning taxatierapporten door het NWWI gevalideerd en daarom worden ze ook door de bank geaccepteerd.

  Hoe maak ik een afspraak voor een taxatie?

  U neemt telefonische of per mail contact op met Taxatierap. Wij zorgen ervoor dat er een afspraak wordt gemaakt met de juiste persoon. U wordt vervolgens door ons op de hoogte gehouden wanneer de afspraak is en wanneer het taxatierapport klaar is.

  Altijd de scherpste prijs?

  Omdat we de markt goed kennen en weten wat er bij een taxatie komt kijken, kunnen wij u een scherpe prijs aanbieden. Wij zijn goed voorbereid zodat het hele taxatietraject snel en soepel verloopt. Dit scheelt zowel voor u als voor ons veel tijd. Bij ons betaalt u daarom ook nooit te veel.

  Staat je vraag er niet tussen? Stuur dan een e-mail naar info@taxatierap.nl en wij zorgen dat we je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

  nwwi-logo-groot-new-wit
  nvm-logo-groot-wit
  mva-logo-taxatierap
  register-taxateur-logo-taxatierap
  vastgoed-cert-taxatierap-logo